Бугарски доктор го пронајде лекот за вирусот!

Мерките кои се превземаат за спречување на ширењето на коронавирусот се актуелни во цел свет, па така и во соседна Бугарија, каде д-р професор Тодор Кантарџиев, изнел свое мислење кое многумина шокирало.

Тој кажал дека младите луѓе потешко заболуваат, но тие го шират вирусот. Поопасно било кај постарите луѓе кои можат сериозно да се разболат. „За да се утврди болеста, треба да се земе материјал и да се чува на 4 степени Целзиусови.

Работите се менуваат динамично, новите сознанија за овој вирус, неговото пренесување, период на инкубација“, рекол проф. Кантарџиев.

„Без контакт, 90% од луѓето добиваат коронавирус“, објаснил тој. Кога се во контакт со вирусот до третиот ден, лицето може да не се разболи, но го шири коронавирусот.

Сè уште не е познато како се шири ниту колку близок треба да биде контактот.

Но, професорот открил дека коронавирусот е многу подложен на средства за дезинфекција, а од жесток алкохол многу брзо згаснува. „Редовните конзументи на алкохол, на жесток алкохол како ракија, се позаштитени!“, додал тој.

Чудно, нели, но ова мислење на доктор Кантарџиев се поклопува со тврдењето на еден британски учител кој тврди дека се излекувал на природен начин. Имено, тој пиел виски, варено виски со мед, и се излекувал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter