Бојко Борисов слуша песна од „Браќата Македонци“ и ужива додека го вози својот автомобил

Бојко Борисов кој е бугарски премиер, важи за многу добар пријател на нашата земја, а речиси секогаш во своите обраќања го користи терминот „Браќа Македонци“ кога подочува на нашиот народ.

Така и овој пат, во една поинаква ситуација, каде што тој вози автомобил на бугарските автопати и ја слуша одличната преработка на познатата песна „Бела чао“ од Александар и Дац, насловена со името „Корона чао“.

Дури управува со автомобилот видно расположен шефот на бугарската влада ужива во песната и ја преведува на својот совозач. Притоа, на објавеното видео на неговоата официјална страница пишува: Само со заеднички напори, дух и дисциплина ќе се избориме со коронавирусот. Им благодарам на сите бугарски граѓани кои ги почитуваат правилата. Само така ќе се вратиме кон нормалниот живот. Благодарам и на Дац и Александар. Северна Македонија може да смета на нашата поддршка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter