БОКИ 13: Рускоска проневерила 4 милиони евра!

Обвинетиот во Рекет, Бојан Јовановски на денешното рочиште ја обвини обвинителката Вилма Рускоска за проневера на 4 милиони евра. 

Тој во судницата рече дека за таквото тврдење поседува несоборливи докази. Најави дека ќе поднесе кривична пријава против неа но и уште против 18 лица. 

Судијата која го води предметот го советуваше дека судницата не е местото за тоа и го упати пријавите да ги поднесе до надлежните институции. Јовановски додаде оти повеќе Русковска не ја смета за надлежен обвинител за Рекет и ќе бара нејзино изземање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter