Битолчанец прави гел за дезинфекција во домашни услови – Еве како!

Дејан Киревски од Битола одлучи да направи гел за дезинфекција.

Погледнете го видеото и направете и вие сами :

Потребни состојки за раствор од 1.2литри

1.Алхохол 96 % 1 литро
2.Xидроген пероксид 52ml
3.Глицерин 18.5ml
4.Дестилирана вода или вода од чешма зовриена и оладена 130ml

Напомена: Рецептот е направен според препораките на World Health Organization, истиот е безбеден и може со 70% алкохол да се направи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter