ВИДЕО: Бојко Борисов едвај успеа да ја стави маската – И еве што порача

Поради моменталната состојба во Бугарија во поглед на Ковид-19, бугарскиот премиер Бојко Борисов изјави дека Владата ќе побара од Парламентот да прогласат вонредна состојба во државата поради брзото ширење на коронавирусот.
Во вчерашното денонокие во Бугарија бројот на заболени од коронавирус од седум се искачи на 24 и има еден починат.
На итната седница Бојко Борисов рече дека со воведувањето вонредна состојба ќе се воведат мерки за заштита како и сатварање на сите образовни институции, од градинки до основни училишта, средни училишта и факултети.
Во продолжение линкот кога премиерот има проблем со ставањето на маска за заштита:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter