Бабичка на 101 година го победи Ковид-19

Баба на 101 година од Холандија, која пред околу десетина дена заболела од коронавирус, ја победила болеста!

Таа била сместена во болница во Ротердам бидејќи имала потешкотии во дишењето. По направените тестови, резултатите покажале дека е позитивна на Ковид-19 и ја задржале во инфективното одделение.

Иако најголем дел стравувале за нејзиниот живот, сепак таа ја победила болеста и потполно закрепнала, гобпобедила ворусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter