Аерозагадувањето се намалува, која е најзагадена општина во земјава

Во прилог најзагадените општини во земјава во моментот:

Утринава мерните станици ширум земјата покажуваат дека загаденоста на воздухот во земјава моментално е на многу ниско ниво, а  Гостивар е најзагаден град во земјава и тоа со 60 µg/m3.

Потоа по степенот на загаденост следуваат општина Тетово со 43 µg/m3, па кај Ректоратот со 41 µg/m3, па Кичево, Гази Баба и Лисиче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter